„Upad u stranačke prostorije i privođenje sekretarice Silvane Arsović je dokaz javašluka i bezobrazluku Prištine. Silvana je jedan od najiskrenijih i najodanijih prijatelja Olivera Ivanovića i zato ovaj potez Prištine vidim kao njihovu nameru da iskoriste ovaj slučaj. Najoštrije osuđujem i očekujem da se ona koliko danas vrati svojoj porodici i svom sinu“, rekla je Ivanović za „Večernje novosti“.

Da podsetimo, tzv. kosovska policija upala je u prostorije i odvela Arsović, kako bi, navodno, dopunila izjavu koju je ranije dala. Nezvanično saznajemo da je Silvani Arsović određen pritvor od 48 sati.

SRPSKA LISTA: NASTAVAK INSTITUCIONALNOG NASILjA I PRITISKA NA SRBE NA KOSMETU

Najnovijim hapšenjem i neosnovanim pritvaranjem naše sugrađanke Silvane Arsović, koja je poznata kao iskren prijatelj ubijenog Olivera Ivanovića, nastavlja se institucionalno nasilje i pritisak na Srbe na Kosovu i Metohiji. Cilj ovog neosnovanog lišenja slobode je pokušaj da se pažnja javnosti skrene sa odluke privremenih prištinskih institucija da se zabrani distribucija robe na severu Kosova i Metohije i time Srbima oteža život i građani zastraše i primoraju da napuste svoja ognjišta, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Dodaje se da Srbi na Kosovu i Metohiji apeluje na sve međunarodne institucije da spreče nasilničko ponašanje privremenih prištinskih institucija prema Srbima jer su tenzije visoke a situacija kritična, te je nemoguće u ovakvim okolnostima sačuvati mir i prisebnost građana.

Istovremeno pozivamo građane da ostanu suzdržani na provokacije koje su svakodnevne, kako ne bi dali povoda za bilo kakvo nasilje nad našim narodomPravo na život i slobodu je nešto što nam pripada po svim međunarodnim normama, kao i pravo da budemo svoji na svojim ognjištima, navode iz Srpske liste.