Aranđelovac: Gradski čelnici pljačkaju grad?!

Čelnici Aranđelovca peru TRI miliona evra kroz popoločavanje gradskog parka!

Aranđelovac potresa kriminalna afera oko privatizacije hotela Staro zdanje i Šumadija u Aranđelovcu, a preko velikog broja medija koji su se bavili ovom temom građani su došli do neverovatnih podataka.

Кao glavni kupci za novu privatizaciju hotela koja je najavljena za decembar 2018. godine, označeni su predsednik opštine Bojan Radović i narodni poslanik Milosav Milojević, koji su inače u rodbinskoj vezi.

Istraživanje je odvelo do toga da se novac za kupovinu objekata izvlačio preko radova na glavnoj ulici u Aranđelovcu koji su za gotovo pola godine probili rok završetka, odnosno novac je izvlačen preko ugradnje granitnih ploča u glavnu ulicu.

Umesto milion evra koji su bili planirani za završetak radova na glavnoj ulici, cena je otišla na gore za vrtoglavih još milion evra. Ali i tu nije kraj. Upravo pred privatizaciju hotela Staro zdanje i Šumadija, opštinsko veće u Aranđelovcu donosi odluku o popločavanju staza u Parku Bukovička banja i to ni manje ni više nego na 14 967 metara kvadratnih parka, odnosno u park će biti ugrađeno više od 29 000 granitnih ploča.

Računica kaže da će za popločavanje parka biti potrošeno preko 2 900 000 evra, odnosno radovi će biti plaćeni višestruko. Da bi se kriminal što više prikrio opština postavlja za nadzornika radova Ranku Furtulu i njenu firmu „Gest“ što i ne bi bio problem, da pomenuta Furtula nije načelnik Odeljenja za investicije i javne nabavke Opštine Aranđelovac.

Na ovaj način Bojan Radović i Milosav Milojević doći će do enormne zarade, Ranka Furtula prikriće i opravdaće malverzacije, a novac će biti upotrebljen za kupovinu hotela Staro zdanje i Šumadija.

Čelnici opštine Aranđelovac izvršili su višestruka krivična dela i u tome imaju podršku nekoliko viših opštinskih funkcionera počevši od Desanke Milanov predsednika skupštine Aranđelovac i Milana Jaćimovića predsednika komisije za propise, preko kojih su sve odluke potvrđivane.

Prodaja hotela Staro zdanje i Šumadija je zakazana za kraj decembra. Da li će čitava Bukovička banja pasti u ruke dva rođaka koji vode grad, jedan kao predsednik opštine, a drugi kao narodni poslanik, saznaćemo vrlo brzo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *